Exempel på leveranser och projekt


Den globala containerplattformen

image

I detta projektet och den efterföljande leveransen så levererade vi arkitekturen och stora delar av implementation av en global continerplattform baserad på RedHats Open Shift för att leverera Java EE applikationer i IBMs Websphere Applikations Server.

Lösningen körs i datacenter på tre kontinenter och även i molnet.

Vi föreläste under kundens flagga på Open Shift Commons före KubeCon i Berlin 2017. Videon förklarar på en hög nivå vad vi gjorde under projektet.

Autentiseringsprojektet

När vi bygger plattformar är det viktigt att ta ett helhetsgrepp. Flera komponenter ska fungera tillsammans och om dom inte gör det så kan vi oftast lösa det. 

Kunden hade ett gammalt system som inte klarade av att autentisera användare när applikationer flyttade in i containrar. Eftersom systemet användes av ett stort antal applikationer var det omöjligt att göra en big-bang. Att stänga av alla system och flytta över allt till något annat autentiseringssystem hade varit en för stor risk och i praktiken helt omöjligt.

Vi designade lösningen som gjorde att möjligt att fortfarande använda det gamla systemet och gjorde så att applikationerna i sin egen takt kunde flytta över. För att vara säker på att det skulle fungera, både nu och i framtiden så baserades lösningen på JWT som skickas mellan användare och applikationer, men som även kan användas för system till system kommunikation. Applikationsprojekten kan idag välja ett flertal sätt som sina användare kan autentisera sig med, där lösningen ligger mitt emellan och översätter från t.ex. Azure AD eller Net-IQ så applikationsutvecklaren inte behöver bry sig om vilken av dom som kommer att användas nu och i framtiden. 

image